Lluitant per la transformació social

Archivo mensual: octubre 2012

Benvolgudes families del Xangó,

aquest passat dissabte 27 d’octubre van celebrar la VIII Assamblea Genereal Ordinària de l’entitat on mares, pares i monitors/es vam tractar conjuntament temes d’interès general. Pels que no vau assistir us fem un breu resum dels punts més rellevants.
  • Quotes, Pressupostos i Beques
Les quotes trimestrals eren desde fa molts anys i fins el curs passat de 45€ per nen/a o 35€ si estaven apuntats germans/es. Part d’aquestes quotes van destinades a les excursions de cap de setmana. La resta del preu de l’excursió es pagava al mateix moment de la sortida que solia tenir un preu al voltant dels 15€/excursió.
Aquest curs ens hem trobat que les cases de colònies han pujat de preu considerablement i no podem mantenir els preus que teniem fins ara.
Molts us heu queixat de que l’última excursió de pares tenia un preu molt elevat (25€ i 20€ els germans/es).
Davant d’aquesta situació els monitors vam plantejar 2 opcions:
  1. mantenir quotes trimestrals com fins ara i pujar els preu de les excursions.
  2. pujar les quotes i que les excursions segueixin tenint un preu màxim de 20€ com fins ara.
Després de debatre les diferents possibilitats durant l’assamblea es va acordar que la millor opció era la segona.
És a dir que les quotes trimestrals aquest curs passen a ser de 55€ i 45€ si hi ha germans/es. El preu de les excursions de cap de setmana serà al voltat e 15€ i intentarem que mai superin un màxim de 20€.
Per tal de reduir costos intentarem que en la mesura del possible anar d’excursió en locals d’altres esplais i així estalviar-nos el preu de l’allotjament.
Els cobraments es faran domiciliats per tal de fer-ho més còmode per tots !
En cas que hi hagi families amb dificultats econòmiques es pot recorrer a algun programa de beques. Ara mateix no sabem com està el tema però si es dona el cas es poden buscar facilitats de pagament.
  • Material
Des de l’esplai volem fomentar el reciclatge i la reducció de residus. És per això que demanem a les families que tinguin material de cuina que no utilitzin i estiguin pensant de renovar, que el cedeixin a l’esplai enlloc de llençar les olles i paelles velles! Nosaltres ho podem reutilitzar (sempre i quant estigui en un mínim bon estat, no sóm escombriaires!).
També estem recollint disfresses!
Així que abans de treueus de sobre material que no utilitzeu penseu en nosaltres!
  • Arxiu de fotos
Existeix un archiu de fotografies antigues de l’esplai Picabufa. Els pares que vau estar-hi vinculats o simplement hi estigueu interessats teniu le sportes obertes per endreçar i organitzar una mica aquest munt de fotos!
  • Comissió de Mares i Pares
L’any passat es va mig engegar la idea de fer una Comissió de Mares i Pares de l’esplai. Juntament amb algun monitor s’encarregarà de dur a terme tot tipus d’ iniciatives que poden anar desde fer cartells de difusió fins a participar en l’elaboració del PEC (Projecte Educatiu del Centre) i l’Ideari de l’entitat. No hi ha un funció concreta, la idea és que vosaltres, com a part de l’esplai, us motiveu amb el projecte i participeu activament en ell.
Aquells que tingueu ganes d’engegar la Comissió ens trobarem a la primera reunió eldissabte 10 de novembre a les 19.00 al Casal.
DONAT QUE L’ASSISTÈNCIA A L’ASSAMBLEA VA SER BASTANT BAIXA DEMANEM SIUSPLAU MÉS PARTICIPACIÓ A LES PRÒXIMES REUNIONS I ACTES CONJUNTS.
RECORDEU QUE L’ESPLAI SÓM TOTS. ÉS MOLT INTERESSANT QUE LES FAMILIES TINGUEU VOT EN LES DECISIONS IMPORTANTS QUE ES PRENEN I QUE SIGUEU CONSCIENTS DE LA FEINA QUE HI HA DARRERA D’AQUEST PROJECTE QUE HEM DE TIRAR ENDAVANT CONJUNTAMENT!! 
atentament,
l’equip de monitors/es.

 

Pares i mares xangoners!

Us recordem que aquest dissabte a les 4 de la tarda farem l’Assemblea General Ordinària (AGO) de l’Esplai Xangó. Ens servirà per parlar de les idees que tenim, del nostre projecte educatiu, de la relació pares-monitors-nens i d’economia entre d’altres coses. És molt important (tant per nosaltres com per vosaltres) que vingueu tots.

Us esperem al teatre del casal a tots i a totes!

Monis i mones del Xangó!

I per acomiadar-nos aquí teniu algunes fotos de l’excursió passada :)

 

 

 

Ei famílies Xangoneres!!!
L’esplai Xangó acaba d’engegar motors amb la primera excursió del curs!

Breu explicació pels nous xangoneros i per refrescar la memòria dels veterans
Aquesta excursió es diu excursió de pares. Es tracta de que els nens i els monitors pugem a la casa de colònies el dissabte pel matí (cada nen es porta el seu menjar de casa). I el diumenge al matí els pares pujeu a la casa, i és el dia en que els nens juntament amb vosaltres descobreixen a través de jocs i dinàmiques a quin grup de l’esplai pertanyen i quins monitors el porten. Tot seguit fem el dinar popular (de plats que porteu els pares) i el tradicional concurs de truites del Xangó. Dinem tot junts i després ens reunim per grups i tots junts per fer assemblea i els monitors explicar-vos els projectes de l’any i altres informacions. I finalment baixem tots junts amb els cotxes dels pares.

QUAN MARXEM?
El dissabte 20 a les 9:30 a pl. Eivissa

ON MARXEM?
A la casa de colònies Can Vilalta situada a Moià.
http://www.decolonies.com/casas/detall/6/10/bages/can-vilalta

QUAN COSTA?
25 € per nen
i 20 € els nens que tinguin germans a l’esplai

QUÈ HEM DE PORTAR?
2 esmorzars
1 dinar
1 berenar
1 sopar
sac de dormir
pijama
roba d’abric
lot
necesser

QUAN TORNEM?
Recordem que heu de venir a buscar els vostres fills el diumenge pel matí, i així passarem un dia conjunt i marxarem tots junts per la tarda.

COM ARRIBAR?

En cotxe:
Per la Ctra C-59 (Sta. Perpètua de la Moguda/Mollet – Moià) Aquesta via comença a l’alçada de Mollet i Santa Perpètua de la Moguda, es pot pendre des de la C-33 o bé la C-17. Seguir en direcció Caldes de Montbui, Sant Feliu de Codines, Castellterçol i Moià. Un cop al poble de Moià ens trobarem un semàfor, seguir en direcció al centre de la població, no surtint de la mateixa via C-59 i passats el nucli urbà de Moià, ens trobem l’indicatiu a mà esquerre de Can Vilalta, just passat el restaurant Montví de Baix.

Per la Ctra C-17 Pendre la sortida Moià, i seguir per la carretera N-141C, passarem per Collsuspina i seguidament el poble de Moià. Al semàfor ja dins el poble girar a la dreta en direcció al centre de la població. Ens situarem a la carretera C-59 no surtint de la mateixa via i passats el nucli urbà de Moià, ens trobem l’indicatiu a mà esquerre de Can Vilalta, just passat el restaurant Montví de Baix.

Per la Ctra C-25 (eix transversal) Pendre l’eix transversal, a la sortida L’Estany – Moià girar i continuar en direcció a aquestes poblacions. Passarem per el poble de l’Estany, ja a la carretera C-59. Un cops passats el nucli urbà i a uns 4 quilòmetres, ens trobarem un indicatiu a mà esquerre on posa Can Vilalta. Si arribem al restaurant Montví de Baix significa que acabeu de passar de llarg el trencall.

QUÈ HEM DE PORTAR ELS PARES?
Recordem que el dinar el porteu vosaltres. I per estar una mica organitzats els pares, per grups us toca portar un plat:

Drumans (de 4 a 7 anys) i Malabars (de 8 a 10 anys): PRIMERS PLATS

Unkulats (d’11 a 13 anys) i Txusmans (de 14 a 16 anys): SEGONS PLATS

Decibels (de 16 a 17 anys) POSTRES

US RECORDEM QUE HEU DE PORTAR LA MILLOR TRUITA PEL CONCURS DE TRUITES!!!

Ens veiem dissabte!!

ELS VOSTRES MONIS I MONES XANGONEROS!!

Nens i nenes, nois i noies, pares, mares i germans! Us recordem que aquest cap de setmana marxem d’excursió! Anirem a Can Vilalta (Moià). Nens i monitors marxarem el dissabte i us esperem a tots el diumenge pel matí per fer un dinar popular (i el famós concurs de truites!). Sabem que hi ha previsions de pluja, però no patiu que tenim solució per tot!

Fins dissabte!

Monis i mones del Xangó

Slideshow
octubre 2012
L M X J V S D
« sep   nov »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031